مسجد Sanki Yedim که در نزدیکی شهر استانبول ترکیه قرار*دارد، بدون شک یکی از عجیب*ترین مساجد دنیاست.
نه *تنها بنای منحصربفرد این مسجد که تنها دیوارهای کوتاه در دل دشت و دو مناره بلند و فاقد سقف است، بلکه اسم آن هم به معنای "فرض می*کنم که خورده*ام"، که ریشه تاریخی دارد، آن را جالب*تر کرده *است. در کتاب معتبر و مشهور "روایت*هایی از تاریخ عثمانی" نوشته "گرکان محمد علی" آمده *است که یک مسجد در منطقه فاتح استانبول وجود دارد که نام آن Sanki Yedim به معنی "فرض می*کنم که خورده*ام"، قرار دارد
زمان ساخت این مسجد به قرن پانزدهم مربوط می*شود. بانی ساخت این مسجد فردی مومن به نام "خیر*الدین افندی" بود. وی هنگامی که برای خرید به بازار *رفت* و قصد خرید مواد خوراکی که به آنها علاقمند بود را داشت، پولی را که برای خرید آنها می بایست پرداخت *کند حساب کرد و به نظرش مقدار زیادی بود پس با خود فکر کرد که آن را پس*انداز کند و برای متقاعد کردن خودش گفت: "فرض می*کنم که خورده*ام" وی هرگاه که به خرید می*رفت همین کار را تکرار می*کرد تا ماه*ها و سال*ها گذشت و پول پس*انداز وی به اندازه*ای رسید که توانست با آن یک مسجد کوچک بسازد. بعدها از آنجا که وی فرد ثروتمندی نبود مردم شهر از او چگونگی ساخت مسجد را جویا شدند و او در پاسخ گفت که هنگام خرید مواد خوراکی با خود می*گفتم که "فرض می*کنم که خورده*ام". از آن زمان مردم این مسجد را Sanki Yedim نامیدند.
![]()

LinkBack URL
About LinkBacks